23 juli 2015

Lindöja - Göta Kanal Mem 23/7 2015

Vi vaknade till en lugn morgon och ingen sol. Vi åt trevlig frukost tillsammans med Madde och Kent innan vi åkte iväg mot Mem och Göta Kanal.

Vi fick en del sol men det gick inte att vara ute för det blåste så in i nordans. Suck!

Medan Stefan kikade på youtube-klipp på hur man slussar i Göta Kanal städade jag båten eftersom vi får finfrämmande i tre nätter. Elin, Ida, mamma och pappa.

Vi åt lunch medan vi körde.

Linfärjan i Stegeborg där...

...Gustav Wasa en gång huserade.



Så var det ÄNTLIGEN dags att slussa för första gången. Vi behövde mäta båten och vi trodde vi klarade 9 meter men vi var 10 meter lång med peke och gummibåten. Det innebar att det blev 1000 kr dyrare men vi var lite beredd på det.

Vi båda tyckte det var spännande och vi var lite nervösa men vi fick bra hjälp av slussvakten så det kändes tryggt. Alla vi tre båtar i slussen var nybörjare.

Stefan var kvar uppe medan jag körde båten in i slussen och kastade upp tamparna samt tog hem förtampen under slussning.

Allt gick jättebra. Puh! =)

Yes...vi har fixat första slussningen. Otroligt stolta är vi för det!



Vi la till i gästhamnen i Mem för det var fullt i Söderköping. Strax efteråt kom mamma och pappa dit och med sig hade de Elin och Ida. Alla ska sova i båten och åka med oss i kanalen några dagar. Full båt med andra ord. Kul!

Vi tog en promenad.

Ida råkade trampa på en plastmugg med något flytande i. Hon studsade därifrån och luktade på vad det var för något. Det visade sig att det bara var regnvatten. Det såg  roligt ut.

Mamma och pappa.

Mamma som är kort i rocken och lite smårädd behövde få hjälp upp i båten. =)

Stefan, Elin och Ida roade sig medan gammelfolket gjorde sig klar att lägga sig.

Gästhamnen i Mem.

Kram Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar